Nyhed

Snestorm og frost giver store udfordringer for skraldemænd

Danmark har den seneste tid været ramt af sne og frost, og i dag er ingen undtagelse. Det iskolde vejr forvandler de danske veje og fortove til den rene is, og det har desværre resulteret i faldskader hos flere af Faxe Forsynings skraldemænd. Nogle af faldene har været så voldsomme, at de har medført langvarige sygemeldinger.

Det skal ikke være farligt at passe sit arbejde. Derfor vil nogle borgere opleve ikke at få tømt sine affaldsbeholdere. Nogle steder vil det være pga. for glatte veje, og andre steder vil det være fordi, at borgeren ikke har ryddet sin adgangsvej.

Pas på din skraldemand, og husk at rydde og salte din adgangsvej.

Hvad kan du gøre, hvis du ikke får tømt?

Hvis du ikke får tømt grundet vejret, kan du stille en ekstra affaldssæk ud til næste ordinære tømmedag ved siden af beholderen. Husk at binde affaldssækkene til, så der ikke går dyr i affaldet. Skal du af med både restaffald og madaffald, skal du lægge det i to forskellige poser. Du må gerne anvende klare plastsække.

Enkeltadresser, der ikke har været ryddet eller saltet/gruset, kan bestille en ekstratømning af beholderne, når der er ryddet. Du kan også, helt ekstraordinært, og KUN så længe der er problemer med sne, komme af med restaffaldet på genbrugspladserne i Faxe Kommune. Meddel blot til medarbejderne på pladsen, at du ikke har fået tømt pga. sne og is.

Mangler du plads i dine genbrugsbeholdere, kan du aflevere affaldet på én af kommunens genbrugspladser.

Få mere information om situationen her.

En skraldemand står foran en skraldebil med en affaldsbeholder.