Pressemeddelelse

Fjernvarmeuret tikker videre

Fjernvarmeprojektet forlænges. Den 15. april er den nye officielle frist. Sådan lyder det fra Faxe Forsyning, der har valgt at udskyde tidsfristen på grund af den store interesse.

Den 15. april er den nye officielle frist for tilkendegivelser til fjernvarmeprojektet, og ifølge Faxe Forsyning bliver det også den sidste chance for at få fjernvarme til Faxe Ladeplads.

– Vi er meget tæt på mål. Vi har modtaget ca. 60 % tilkendegivelser fra Faxe Ladeplads, og vi får hver dag nye. Fjernvarme er en demokratisk proces og flertallet har talt. De vil have fjernvarme til Faxe Ladeplads. Nu mangler vi blot de sidste få procenter for at være i mål, siger Marianne A. Andersen, adm. direktør i Faxe Forsyning.

Det er dog ikke helt tid til at fejre sin nye varmeløsning. Faxe Forsyning understreger, at projektet ikke bliver til noget, bare fordi der er et flertal. De opfordrer derfor på det kraftigste til, at man får tilkendegivet sin interesse nu, hvis man vil have fjernvarme.

– Vi tror fuldt ud på det her projekt. I sidste ende er det dog kun borgerne, der kan få fjernvarmeprojektet til at ske. Derfor kan vi heller ikke lægge nok tryk på, hvor vigtigt det er, at man melder sig på banen nu. Husk, det er helt uforpligtende at tilkendegive sin interesse, afslutter Marianne A. Andersen.

Har man allerede tilkendegivet sin interesse, behøver man ikke gøre det igen.

Lokalt engagement

Det er ikke kun Faxe Forsyning, der kæmper for at få fjernvarme til byen. Ifølge Faxe Forsyning har lokale ildsjæle og begejstrede borgere også henvendt sig og tilbudt hjælp til projektet.

– Vi har været i dialog med flere borgere, der tilbyder deres hjælp. Nogle tilbyder feedback og ideer, mens andre ønsker at hjælpe med at sprede budskabet. Det påskønner vi meget. Fjernvarme er noget, som vi er fælles om. Støtte og engagement fra borgerne gør meget for et projekt som dette, siger projektchef Timm Bochdam og tilføjer:

– Vi opfordrer alle, til at tage snakken derhjemme, i klubben, med venner, familie og sine naboer. Alle har forskellige grunde til at vil have fjernvarme eller modsat at tøve. Samtalen er derfor vigtig.

Hjælp at hente

Med en pris på 25.000 kr. for tilslutning er det forståeligt, at der kan være behov for at tænke sig om, før man tager den endelige beslutning. Det erkender Faxe Forsyning og opfordrer til, at man kontakter dem, hvis man er i tvivl eller har spørgsmål.

– Vi sidder klar til at give saglig og uvildig rådgivning til alle, der ønsker det. Der er mange grunde til at vælge fjernvarme, men også mange unikke årsager til, at det ikke virker lige til. Derfor er det en vigtig opgave for os at tilbyde den bedste mulige rådgivning, så man får den rigtige løsning, fortæller Timm Bochdam.

Man kan kontakte Faxe Forsyning på telefon: 70 26 02 07 og via e-mail: fjernvarme@faxeforsyning.dk.

Sådan går det     Tilkendegiv din interesse     Se priserne

Emne