Nyhed

Målet på 50 % genanvendelse er nået: Tak, fordi du sorterer

De seneste indsamlingstal viser, at borgerne i Faxe Kommune er særdeles gode til at sortere! Kun et halvt år efter udrulningen af den nye affaldsordning er målet på 50 % genanvendelse nået.

Graf over indsamlet affald

Et halvt år er gået siden den første borger i Faxe Kommune modtog de nye affaldsbeholdere. Den 7. juni blev den sidste beholder leveret, og affaldsordningen gik officielt i gang for alle. 

De seneste indsamlingstal viser klart, at borgerne i Faxe Kommune hurtigt har taget den nye ordning til sig, for allerede i juni måned nåede genanvendelsesprocenten op på hele 53 %. 

Som resultat af borgernes gode sortering er restaffaldsmængden allerede faldet markant. For perioden juni-august 2018 afleverede hver enkelt husstand i snit 43,5 kg restaffald pr. måned. Efter ordningens start er gennemsnittet faldet drastisk – på den gode måde. Den enkelte husstand har på kun få måneder minimeret restaffaldsmængden med ca. 20 kg i forhold til samme periode året før.

Graf over indsamlet affald
Figur udarbejdet af AffaldPlus

Gået over al forventning

Særligt sorteringen af madaffald har en stor betydning for den faldende mængde restaffald. Den enkelte husstand har i snit afleveret hele 12,2 kg madaffald pr. måned for den pågældende periode. 

Mængden af indsamlet madaffald er gået over al forventning. Baseret på erfaringstal forventede Faxe Forsyning at indsamle ca. 11 kg pr. husstand om måneden, men allerede nu viser tallene at være oppe på hele 12,2 kg pr. husstand. 

Borgerne har også taget muligheden for at aflevere metal, glas og hård plast ved husstanden til sig. Og selvom der i den tidligere ordning blev indsamlet papir og småt pap ved husstanden, er Faxe Forsyning glædeligt overrasket over, at disse mængder er steget.

- Det står klart, at borgerne er blevet mere bevidste om sortering, og med den gode start har de vist, at de er villige til at gøre en ekstra indsats for miljøet. Borgernes store indsats gør, at vi nu har muligheden for at genanvende ellers spildte ressourcer fra restaffaldet. Det er vi meget taknemmelige for, siger adm. direktør Marianne Almindsø Andersen.

Graf over mængden af indsamlet madaffald
Figur udarbejdet af AffaldPlus
Graf over genanvendelsesprocent
Figur udarbejdet af AffaldPlus

 

Emne